Philip Dröge in gesprek met Marion Bloem

Philip Dröge in gesprek met Marion Bloem

 • Wat lezing nederland leest homepage
 • Wanneer 17 nov 2022, 19:30 - 21:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
 • Waar SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis
 • Prijs 5,-
 • Tickets
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In het kader van Nederland leest gaat Philip Dröge in gesprek met auteur Marion Bloem oa over haar carrière als auteur, haar Indische achtergrond en de Indische gemeenschap. Maar ook over ouder worden want dat is het thema van deze editie van Nederland Leest.
 • Waar SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
 • Philip Dröge in gesprek met Marion Bloem
 • 2022-11-17T19:30:00+01:00
 • 2022-11-17T21:00:00+01:00
 • In het kader van Nederland leest gaat Philip Dröge in gesprek met auteur Marion Bloem oa over haar carrière als auteur, haar Indische achtergrond en de Indische gemeenschap. Maar ook over ouder worden want dat is het thema van deze editie van Nederland Leest.

Tickets

In 1972 tekende Marion Bloem haar eerste auteurscontract. Na een aantal succesvolle kinderboeken schreef ze in 1982 haar debuutroman: Geen gewoon Indisch meisje. Het boek veroverde ook internationaal de literaire wereld. In korte tijd gingen ruim 350.000 exemplaren over de toonbank. Veertig jaar en diverse boeken later verscheen Een meisje van honderd (2012), over het levensverhaal van Moemie, een meisje dat dingen ziet die anderen ontgaan. Haar meest recente boeken zijn autobiografisch: Haar goede hand, een roman over haar moeder en Een teken van leven, over rouw, naar aanleiding van het overlijden van haar zus. Bloem ontving voor haar werk verscheidene awards en werk van haar hand is verschenen in het Japans, Duits, Engels en Indonesisch.

Marion Bloem, schrijver, filmmaker en beeldend kunstenaar is in Arnhem geboren. Haar ouders, afkomstig uit de voormalige kolonie Nederlands-Indië, waren na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland gevlucht. Marion Bloem studeerde in 1976 af als klinisch psychologe aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

geen gewoon indisch meisje.jpg Vervlochten grenzen.gif

‘Literatuur is mijn echtgenoot, film is mijn vriend, en de beeldende kunst mijn minnaar.’

​Philip Dröge

In Amsterdam en Salzburg (Oostenrijk) studeerde drs. Philip Dröge (Groningen, 1967) letteren en geschiedenis. Van zijn hand verscheen in 2002 de bestseller Meesterspion, over de connecties tussen prins Bernhard en verschillende geheime diensten. Het was de opmaat voor meer boeken van zijn hand, waaronder De Schaduw van TamboraMoresnet en Pelgrim. Hij werkt sinds 1995 als freelance journalist en heeft gepubliceerd in gerenommeerde kranten en tijdschriften in Nederland en daarbuiten, Daarnaast is hij actief als spreker, dagvoorzitter en discussieleider. Ook levert hij deskundigencommentaar op radio en televisie. Philip werkte bijna tien jaar lang als vaste columnist bij BNR Nieuwsradio.

In zijn meest recente roman Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch dna in hem terechtgekomen?

Philip Dröge.png Moederstad.jpg de schaduw van tambora.gif

Nederland leest

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Ook in de Heerlense bibliotheek is het gratis boek verkrijgbaar. Ben er snel bij want op=op.

Bekijk hier onze programmering tijdens Nederland Leest

 

Top