Lezing: Bas Haring - Kunstmatige intelligentie is niet eng

Lezing: Bas Haring - Kunstmatige intelligentie is niet eng

  • Wat AI-parade lezing bibliotheek bieb-agenda homepage
  • Wanneer 05 mrt 2023, 13:30 - 14:30 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-
  • Tickets
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Een lezing voor jong en oud, door volksfilosoof Bas Haring.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Kunstmatige intelligentie, of 'computer-slimheid’, maakt ons leven een stuk gemakkelijker. Maar het is ook spannend, want wat staat ons allemaal te wachten? Bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? En wat zijn algoritmes eigenlijk? Hoe zou het voelen wanneer er over enige tijd apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan werkelijk intelligent? Wat zijn de mogelijkheden en bedreigingen?

Al deze vragen en meer komen aan bod tijdens de lezing 'Kunstmatige intelligentie is niet eng’. Een lezing waar in heldere taal wordt uitgelegd wat kunstmatige intelligentie eigenlijk is. Kortom: een lezing voor oud en jong. En wie kan dat beter dan hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit van Leiden, Bas Haring.

Over bas haring

Bas Haring is hoogleraar Publiek begrip van wetenschap en oprichter van het masterprogramma media technologie van LIACS. Ook geeft hij diverse colleges, onder meer over bio-ethiek, scientific narration and visualisation - over het uitleggen van wetenschap via beelden en verhalen - en on being a scientist, over het wezen van wetenschap en wetenschappelijke integriteit.

431A2315 © Henk Wildschut.jpg vdh9789045127828.jpg 
(c) Henk Wildschut

Tickets 

AI-Parade

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de AI-Parade, een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek en de landelijke openbare bibliotheken.

Bekijk het complete programma van de AI-Parade

Top