Lezing en film: De tragiek van het monster

Lezing en film: De tragiek van het monster

  • Wat bibliotheek bieb-agenda lezing homepage
  • Wanneer 29 jun 2022, 19:30 - 22:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 7,50
  • Tickets
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Horrorklassieker 'Frankenstein', ruim 90 jaar na zijn première, eenmalig terug op groot scherm.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

In het kader van de 'Maand van het spannende boek' presenteert de HOVO en SCHUNCK Bibliotheek de lezing: De tragiek van het monster - door dr. Liesbeth Vonhögen-Geertsema. Over een klassieker in de spannende literatuur, Frankenstein van Mary Shelley.

Het monster van Frankenstein wordt over het algemeen als een angstaanjagende, afschrikwekkende figuur voorgesteld. Mary Shelley heeft in haar ‘gothic novel’ echter veel meer laten zien dan de schepping van een monster. Wat doet dr. Frankenstein en hoe verhoudt hij zich tot zijn creatie? Op welke manier hebben zijn experimenten navolging gekregen in de literatuur? Met deze vragen in het achterhoofd duikt  Dr. Liesbeth Vonhögen-Geertsema in het conflict tussen maker en monster in 'Frankenstein' van Mary Shelley en 'Ivanov' van Hanna Bervoets. 

Na de lezing zal de horrorklassieker uit 1931 ‘Frankenstein’ van regisseur James Whale vertoond worden. Het monster, gespeeld door Boris Karlof in deze verfilming van de roman van Shelley, kwam echt tot leven en is nog steeds een icoon in de hedendaagse popcultuur.

Over de spreker

Dr. E.G.M. (Liesbeth) Vonhögen-Geertsema is neerlandicus en cultuurwetenschapper. Zij studeerde Nederlands aan de Katholieke Leergangen in Sittard en Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit in Heerlen. Hier promoveerde zij in 2017 op een proefschrift over de doorwerking van de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse poëzie tussen 1945 en 2005. Ze schrijft poëzierecensies en begeleidt leesgroepen.

Tickets > 

logo-hovo-limburg-260px.jpg

Top