Boekpresentatie 'Maria-Gewanden door de jaren heen'

  • Wat bibliotheek lezing
  • Wanneer 20 apr 2022, 19:30 - 21:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek
  • Prijs 0,-
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Een nieuw boek, dat verhaalt over de Steenberg, Kasteelbuurt en omringende straten door de jaren heen, gelardeerd met heel veel foto's en samengesteld door Hein Giesen.
  • Waar SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek
  • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Auteur Hein Giesen, van Heemkundevereniging Hoensbroek presenteert het boek in Bibliotheek Hoensbroek. Wethouder Adriane Keulen neemt het eerste boek in ontvangst. Voor een vrolijke noot zorgt buuttereedner Hub Stassen die ons meeneemt naar zijn Hoensbroekse jeugd. Kom luisteren naar zijn verhaal en praat na met de auteur. 

Omslag De wijk MARIA-GEWANDENkopie.png

Dit rijk geïllustreerde boek, het zevende in onze reeks Hoensbroekse Monografieën, is gedrukt in de uitvoering zoals u die gewend bent, dus op A4-formaat met een gelamineerde fullcolor omslag. Het is een 188 pagina’s dik boek geworden, met heel veel foto’s en geschreven in de makkelijk leesbare stijl, die kenmerkend is voor alle boeken, die de Heemkundevereniging Hoensbroek tot nu toe heeft gepubliceerd, zoals over de Hoofdstraat, de Nieuwstraat, de Kouvenderstraat en de Akerstraat Noord.

Het geeft een beeld over het verleden en de ontwikkeling in de afgelopen 100 jaar van het gebied, dat zich uitstrekt van waar nu de Droomvijver ligt via de Kasteelbuurt en Schuureik naar Huizerveld en verder over de Steenberg via de Hoofdstraat en de Juliana Bernhardlaan tot aan de Markt, het gebied dat na de Tweede Wereldoorlog de parochie Maria-Gewanden werd.

Een gebied, dat kort na de inbedrijfstelling van de Staatsmijn Emma in 1912 een stormachtige ontwikkeling doormaakte met de bouw van huisvesting voor de vele uit alle windstreken komende arbeiders en in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw opnieuw grote veranderingen onderging. Duizenden mensen hebben er in die lange periode gewoond, zijn er geboren en opgegroeid en hebben er lief en leed gedeeld.

Logo Heemkundevereniging.png

Top