Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Boekenweek 2023

11 mrt 2023 t/m 19 mrt 2023

Ik ben alles

De Boekenweek viert de pluriformiteit van onze identiteit met het thema 'Ik ben alles'. Lize Spit schrijft het boekenweekgeschenk, Raoul de Jong het boekenweekessay.

Wanneer

11 t/m 19 maart 2023

Waar

SCHUNCK Bibliotheken


Een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Met de veelheid aan rollen die we vervullen – die van ouder en kind, van partner en collega, van leerling en mentor – en de veelheid aan gezichten die we on- en offline tonen, is eenieder van ons de optelsom van al die componenten.  

Juist een boek stelt ons in staat onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen en erkennen dat wat we al wisten. En we verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van karakters die we niet zijn of kennen. En door ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles. 

Boekenweek 2023 
Lezers krijgen het Boekenweekgeschenk bij besteding van € 15,- aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Het Boekenweekessay ligt voor € 5,- in de winkel. Er zal ook een Friese en een Vlaamse editie van het Boekenweekgeschenk verschijnen. Kort voor de start van de Boekenweek wordt het bijbehorende Boekenweekgedicht onthuld.

Dit zijn de Boekenweekauteurs 2023:


Top