*geannuleerd* Het Bevrijdingskoffertje/ gedichten en liedjes over oorlog en vrede

*geannuleerd* Het Bevrijdingskoffertje/ gedichten en liedjes over oorlog en vrede

  • Wat bibliotheek muziekendans event bevrijdingsdag
  • Wanneer 05 mei 2022, 14:00 - 15:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
*geannuleerd*
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Een culturele en muzikale voorstelling over oorlog, hoop en bevrijding met muziek van o.a. Marlène Dietrich en Vera Lynn.

Zangeres Happy Hendrix en schrijver Dick Gebuys nemen je mee op reis met hun bevrijdingskoffertje vol nostalgie, sentiment, frivoliteit en hoop. Met dat bevrijdingskoffertje reizen ze door ons land, vooral in de maanden mei en september. Met gedichten en liederen over oorlog en vrede. De door Happy gezongen liedjes zijn klassieke songs uit vroeger tijden: van Vera Lynn, Marlene Dietrich, Judy Garland, The Andrew Sisters en Louis Armstrong. Dick Gebuys leest toepasselijke eigen teksten en zal ook de liedjes kort introduceren.

Deze liedjes en de metamorfose die Happy voor ieder optreden ondergaat, roepen de sfeer op aan vroeger tijden. Ook die tijd dat Heerlen een Rest Center was voor de geallieerde soldaten en het SCHUNCK Glaspaleis een belangrijke rol speelde voor onze bevrijders in die laatste maanden naar de bevrijding toe. Tijdens deze middag zullen we onze ogen ook niet sluiten voor de actualiteit.

Dick Gebuys, geboren Rotterdammer, doceerde 42 jaar lang Nederlands aan het Sintermeerten college in Heerlen. Hij is huidig bestuurslid Comité voor 4 en 5 mei Heerlen en auteur van ‘Berini’: verhalen over kunst, literatuur, muziek, het leven en de liefde en een bundel met gedichten over de Holocaust: ‘Kampen des doods’. Samen met Jos Smeets publiceerde Gebuys in 2021 een boek over het vluchtelingenprobleem: ‘Wegvluchten, naar een wereld zonder vluchtelingen’ Momenteel werkt hij aan een boek over de Franse chansonnier Mouloudji.

Happy Hendrix is een retro-en vintage zangeres en de frontvrouw van trio Happy & the Two Tones. Op 5 mei zingt zij solo ter begeleiding van Dick Gebuys. Nummers van de Andrew Sisters, Glenn Miller, Marlene Dietrich, Caro Emerald en Vera Lynn, maar ook Nancy Sinatra passeren de revue. Altijd op en top gekleed en gekapt in de haar op het lijf geschreven 40-er jaren stijl. 

Themamaand vrijheid en democratie

Deze voorstelling is een onderdeel van de programmering rondom vrijheid en democratie. Bekijk het volledige programma tijdens deze themamaand hier:

Programma themamaand vrijheid en democratie >

Top