Aanschuiftafel 'Krachtige vrouwen'

Aanschuiftafel 'Krachtige vrouwen'

 • Wat bibliotheek event
 • Wanneer 08 mrt 2022, 19:30 - 21:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
 • Waar SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis
 • Prijs 0,-
 • Tickets
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In gesprek met vrouwen uit de politiek
 • Waar SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Tegen welke uitdagingen lopen vrouwen aan als het gaat om opleiding, opvoeding, werk of politiek? Is er nog steeds sprake van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen?

Wil jij ook meer betrokken zijn in de maatschappij en actief werken aan het welbevinden van anderen en jezelf geef je dan op voor de ‘Aanschuiftafel’ met krachtige vrouwen. Ga in gesprek en leer van andere krachtige vrouwen hoe ook jij stevig, betrokken en krachtig in de maatschappij kunt staan!

aan de tafel

Eén voor één geven we de namen van de krachtige vrouwen die aan onze tafel zitten prijs. Houd voor de volgende namen onze website en socials in de gaten.

 • De eerste stoel is voor Hannie Heine, raadslid gemeente Heerlen én marktkoopvrouw. Zij zit in de raad van Heerlen namens het CDA sinds 14 april 1998. 
  "Sinds 1998 zit ik in de gemeenteraad voor het CDA. Doordat ik op weekmarkten sta heb ik rechtstreeks contact met mensen in de stad en weten deze mij met problemen meteen te vinden. In een stad als Heerlen heeft het thema veiligheid een prominente rol op de agenda van de gemeenteraad. Ook voor het verenigingsleven moet er nog veel gedaan worden. Als ondernemer vind ik bovendien dat er een partij in het bestuur moet komen met begrip voor ondernemers en actiever met hun meedenkt."
  H. HEINE 1.jpg

 • Brigitta Santegoeds is namens de Ouderen Partij Heerlen (OPH) sinds maart 2018 actief als raadslid bij gemeente Heerlen. Ze is 57 jaar oud en werkt ruim dertig jaar in de ouderenzorg. Daarnaast volgde ze de opleiding tot beeldend kunstenaar en docent in Maastricht. Inmiddels werkt Brigitta ruim 10 jaar als projectleider Kunst & Cultuur bij zorginstelling Sevagram waar zij cliënten, familie, vrijwilligers, buurtbewoners en medewerkers begeleid met diverse kunstprojecten.  Kunst en cultuur lopen als een rode draad door haar leven en werk. Een van haar kunstwerken staat in het centrum van Hoensbroek namelijk de kunstolifant en tegenover het politiebureau in Heerlen een social sofa. Namens de Ouderen Partij Heerlen (OPH) zet zij zich in voor mensgerichte zorg, kunst & cultuur en educatie voor jong en oud.
  Brigitta Santegoeds juni 2020 bs.jpg
 • Arlette Vrusch (30 jaar, woonachtig te Schandelen) staat als nieuwkomer op de lijst bij de SP. Ondanks dat ze een nieuw gezicht op de lijst is, is ze al jaren actief in en voor de stad. Zo was ze onder andere betrokken bij de acties tegen de miljoenen gemeenschapsgeld naar DSM. In haar dagelijks leven werkt ze, met een bouwkundige achtergrond, als projectmanager bij een woningcorporatie. Enthousiast wordt ze dan ook als het leefbaarheid en wonen betreft. Ze zet zich dagelijks in voor een veiligere en sociale woonomgeving en wilt haar ervaring uit verscheidene wijken graag inzetten om Heerlen te verbeteren. De komende jaren zet de SP de schouders eronder om de leefbaarheid in buurten verder te verbeteren. Zoals op het gebied van energiearmoede, tegengaan van verloedering en het behouden van voorzieningen in kwetsbare buurten. Hier wilt Arlette graag haar steentje aan bijdragen.
  Arlette Vrush.JPG
 • Adriane Keulen is wethouder gemeente Heerlen voor de Ouderen Partij Heerlen (OPH). Met als portefeuille: integraal ouderenbeleid, bestrijding eenzaamheid ouderen, lokale inclusie agenda, publieke dienstverlening, buurtgericht werken, burgerbetrokkenheid en informatisering.
  "
  Vier jaar geleden - ik was toen 54 - kwam ik ‘vers’ in de politiek. Ik ben geen raadslid geweest en ook voor mijn wethouderschap nooit politiek actief geweest. Dat is geen gebruikelijke politieke carrière. Tot 2018 heb ik ervaring opgedaan in oa de commerciële dienstverlening, de sociale werkvoorziening, als ambtenaar bij de gemeente Heerlen en als zelfstandige met mijn eigen praktijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik veel mooie dingen heb meegemaakt, maar ook in aanraking kwam met veel knelpunten. Veel organisaties en hun vertegenwoordigers hebben geen voeling meer met mensen en daar gaat dan ook fout. En daar wil ik aan werken. Bereikbaar zijn, dicht bij inwoners staan, meters maken en normaal duidelijk taalgebruik dat is voor mij de essentie van mijn inzet. Naast de inhoud is de manier van politiek bedrijven net zo belangrijk. Fatsoen en respect staan bij mij hoog in het vaandel. Dat is in de politiek vaak ver te zoeken."

  Adriane Keulen deel 2-8.jpg

praktische informatie

 • Locatie: SCHUNCK Glaspaleis
 • Datum: dinsdag 8 maart
 • Tijd: 19:30 - 21:00 uur
 • Entree: gratis (toegang met coronatoegangsbewijs)

TICKETS

Top