Kick-off Studium Generale 2022-2023

Kick-off Studium Generale 2022-2023

  • Wat agenda
  • Wanneer 01 okt 2022, 12:00 - 15:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Voor iedereen die zijn kennis wil verrijken organiseert de Open Universiteit een nieuwe reeks Studium Generale publiekscolleges.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Traditiegetrouw wordt het nieuwe academisch jaar afgetrapt met een kick-off in SCHUNCK Glaspaleis. Op zaterdag 1 oktober delen drie hoogleraren bevindingen uit hun wetenschapsgebied met het brede publiek. Zo heb je de unieke kans om drie publiekscolleges over uiteenlopende onderwerpen bij te wonen.

12:00 uur: Het belang van cultuur in het financieel handelen

Bart Frijns, hoogleraar Finance
Over cultuur, cultuurverschillen en culturele diversiteit en hoe deze financiële beslissingen beïnvloeden. Prof. dr. Bart Frijns legt in zijn publiekscollege uit hoe het kan dat we in individualistische culturen een groter risico nemend gedrag zien dan in een collectivistische cultuur, en dat beleggers meer investeren in de aandelen in landen waarvan ze de cultuur beter begrijpen.

13:00 uur: Betere IT-beslissingen door kennis van risicogedrag

Arno Nuijten, bijzonder hoogleraar Informatiekunde
Er is iets vreemds aan de hand met informatietechnologie: het doet soms precies het tegenovergestelde van wat je zou verwachten. Prof. dr. Arno Nuijten bespreekt op een speelse manier informatieparadoxen - bijv. 'Waarom houden we met die ultrasnelle informatietechnologie met zijn alle niet een hoop tijd over?' - en hij bekijkt hoe we daardoor betere beslissingen kunnen maken over ons gebruik van IT.

14:00 uur: Ouder worden en digitalisering

Alexander Peine hoogleraar Cultuur, innovatie en communicatie
Oud worden zoals jij dat wil; kan dat straks met behulp van digitale technologie? Wat zijn de kansen en de risico’s van de nieuwe technologieën die worden ontwikkeld om mensen te ondersteunen als ze ouder worden? Dat leren we van prof. dr. ir. Alexander Peine.

Praktische informatie

  • Inloop: vanaf 11:30 uur
  • Programma: 12:00 - 15:00 uur

Rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens verzorgt de inleiding. Na elk college kan het publiek vragen stellen en is er een korte pauze.

Dit is een evenement van de Open Universiteit. Vooraf aanmelden via hun website is noodzakelijk.

Top