Cultuurcafé/ Schrijver Peter Lenssen
Coverafbeelding 'Genoeg geweest'

Cultuurcafé/ Schrijver Peter Lenssen

 • Wat event bibliotheek lezing bevrijdingsdag bieb-agenda
 • Wanneer 19 mei 2022, 16:00 - 17:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis
 • Prijs 0,-
 • Meld je aan
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In het SCHUNCK Cultuurcafé is er plek om te praten over kunst en cultuur. Maar het is óók een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Deze editie is het thema: Bevrijding en democratie.
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
 • Cultuurcafé/ Schrijver Peter Lenssen
 • 2022-05-19T16:00:00+02:00
 • 2022-05-19T17:30:00+02:00
 • In het SCHUNCK Cultuurcafé is er plek om te praten over kunst en cultuur. Maar het is óók een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Deze editie is het thema: Bevrijding en democratie.

Meld je aan

Tijdens deze editie ontvangen we schrijver Peter Lenssen. We gaan in gesprek over zijn hoogst actuele boek: 'Genoeg geweest'. De presentatie is handen van Journalist en columnist Jules Roozenboom

'genoeg geweest'

In 'Genoeg geweest' schetst Lenssen het leven van een geheimagent die door zijn werk alles kwijtraakt: zijn vrouw, zijn zoon, zijn sociale leven én zijn morele kompas. Het is een ontluisterend verhaal over psychische en sociale verloedering. Wat blijft er over van een man wiens leven draait om het in de gaten houden van medeburgers? Wat gebeurt er als de verstoten zoon op wrede manier zijn vaders leven stilzet, en geheel in lijn met vaders werk, alsnog indringend om aandacht vraagt?

Met 'Genoeg geweest' neemt Lenssen stelling tegen de verwording van de menselijke intimiteit en het obsceen variété van oude en nieuwe media, waarin dom geweld, plat amusement, emotie-exhibitionisme en valse reclame in elkaar overlopen. 
Twee betekenisvolle boeken liggen ten grondslag het werk: 'Permanent Record' (Onuitwisbaar) van klokkenluider Edward Snowden, een onthullend boek over de ongrondwettelijke praktijken van de Amerikaanse geheime dienst NSA inzake massasurveillance, én 'Het is oorlog, maar niemand die het ziet' van Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, waarin de kwetsbaarheid van de open samenleving, de schaduwkanten van het Internet en de kwalijke rol van inlichtingendiensten in Nederland worden belicht.

'Genoeg geweest' draagt Lenssen op aan Edward Snowden, vanwege zijn moed om een van de kwalijke mechanismen van de controle maatschappij bloot te leggen, én aan Charlie Hebdo, in verbondenheid. 

Peter Lenssen - genoeg geweest.jpg

Over SCHUNCK Cultuurcafé 

Het SCHUNCK Cultuurcafé vindt elke derde donderdag van de maand plaats in het Glaspaleis, met steeds wisselende thema’s op het gebied van kunst en cultuur.  Als er een plek is in Heerlen waar je omringd wordt door kunst en cultuur dan is het wel SCHUNCK Glaspaleis. Het museum, de bibliotheek maar ook SCHUNCK muziek en dans nodigen eenieder uit tot verrijking of verdieping.

Graag nodigen we bezoekers ook uit om ons Cultuurcafé te bezoeken, een plek waar we praten over kunst en cultuur. Maar meer dan alleen kunst en cultuur, is het cultuurcafé ook een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Je kunt hier informatie ophalen of informatie brengen.

Themamaand vrijheid en democratie

Deze lezing is een onderdeel van de programmering rondom vrijheid en democratie. Bekijk het volledige programma tijdens deze themamaand hier:

Programma themamaand vrijheid en democratie >

Top