Cultuurcafé/ Het Lied

Cultuurcafé/ Het Lied

 • Wat Museum museum homepage
 • Wanneer 21 apr 2022, 16:00 - 17:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis
 • Prijs 0,-
 • Meld je aan
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
In het SCHUNCK Cultuurcafé is er plek om te praten over kunst en cultuur. Maar het is óók een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Deze editie is het thema: Het Lied. Liedkunst in de spotlights!
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren
 • Cultuurcafé/ Het Lied
 • 2022-04-21T16:00:00+02:00
 • 2022-04-21T17:30:00+02:00
 • In het SCHUNCK Cultuurcafé is er plek om te praten over kunst en cultuur. Maar het is óók een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Deze editie is het thema: Het Lied. Liedkunst in de spotlights!

Liedkunst in de spotlights

De liedkunst is een fascinerende stroom van gedachten en emoties, uitgedrukt in woorden en muziek. Tekst en muziek zijn hierbij even belangrijk. De liedkunst houdt zich op een unieke manier bezig met het opnieuw vertellen van poëzie. Er wordt een verhaal verteld, maar de emoties binnen het verhaal worden vertolkt door de muziek.

Er is nauwelijks een emotionelere en indringendere manier te bedenken om een verhaal te vertellen dan in een kunstlied. De liedkunst begint bij het woord. Van Schubert weten we dat hij als hem nieuwe gedichten onder ogen kwamen, onmiddellijk begon te componeren.

Deze editie van het Cultuurcafé wordt geleid door muziekdocente Mirjam Erkens. Na opleidingen aan het Conservatorium Maastricht en Musikhochschule Köln is zij afgestudeerd aan de opera-opleiding. Ze is onder meer dirigent van verschillende zangkoren in Zuid-Limburg.

Tijdens deze lezing staan Schuberts grootste meesterwerken centraal, ‘Winterreise’ en ‘Die Schöne Müllerin’. Beide kunstliederen zijn gecomponeerd door Franz Schubert (1797-1828) en gedicht door Wilhelm Müller (1794-1827). Luister, ervaar en geniet!

Meld je nu aan voor gratis deelname aan deze editie van het Cultuurcafé.

SCHUNCK Cultuurcafé

Het SCHUNCK Cultuurcafé vindt elke derde donderdag van de maand plaats in het Glaspaleis, met steeds wisselende thema’s op het gebied van kunst en cultuur.  Als er een plek is in Heerlen waar je omringd wordt door kunst en cultuur dan is het wel SCHUNCK Glaspaleis. Het museum, de bibliotheek maar ook SCHUNCK muziek en dans nodigen eenieder uit tot verrijking of verdieping.

Graag nodigen we bezoekers ook uit om ons Cultuurcafé te bezoeken, een plek waar we praten over kunst en cultuur. Maar meer dan alleen kunst en cultuur, is het cultuurcafé ook een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Je kunt hier informatie ophalen of informatie brengen.

Meld je nu aan voor gratis deelname aan deze editie van het Cultuurcafé.

Top