Thomas Goossens

Thomas Goossens

Thought in concrete. UHasselt (Belgium)

We use cookies to enhance our website. Read more

Accept

UHasselt_Goossens_pasfoto.png

The abandoned telecommunication building of the Ministry of Defence located on the Kesterheide needs a new function. In this adaptive reuse, the already existing value of the building was really important. It has a mysterious atmosphere and this needs to be preserved in the new concept.

Renato Nicolodi, an artist who works with concrete sculptures and acrylic paintings, was enthusiastic about the project with a historical background since he has always been inspired by the war stories of his grandfather. After talking to the artist himself, there were some requirements. Bringing workspace, exhibition space and accommodation together had to be given priority.

The workspace is divided into four sections: a storage room, wood and steel workspace, an assembly room and a separate painting room. The exhibition space is located outside and divided in two categories, architectural sculptures and small sculptures. The small sculptures are situated in the heart of the round building, the architectural sculptures are spread around the outside of the building. The accommodation is connected with the workspaces, so that living and working flow into each other. It was necessary to expand the building, that is why there is a beam - shaped volume on top of the round former telecommunication building. This is mainly to have a stunning view on the landscape.

UHasselt_Goossens_photo1.jpg

UHasselt_Goossens_photo2.jpg

UHasselt_Goossens_photo3.jpg

UHasselt_Goossens_photo4.jpg

UHasselt_Goossens_photo5.png

UHasselt_Goossens_photo6.png

SCHUNCK cannot guarantee the correctness of content and expression. The participants themselves are responsible for their entries. The copyright of the projects underlies to the authors, any reproduction or use of the shown material is strictly forbidden.

Top