Julien Bovy

Julien Bovy

Village coworking center. ULiège (Belgium)

We use cookies to enhance our website. Read more

Accept

ULgLiège_Bovy_pasfoto.jpg

The historical heart of Haillot hosts the coworking center in close relation with the church. Fexibility, landscape integration, environmental impact, and architecture create a new vision of the company. The positioning of buildings reclaims spaces. The topographic reconfiguration, the template of the office building create a protected place. It is arranged in such a way as to leave free the organization of activities: market, festivities, various events. The cafeteria, the banqueting hall, the offices, the workshops give a special status to this place within the village and constantly animate the old center. The covered passageways give instead a cloister look and filter the activities of the offices, protecting them from the public space. The rhythm of the concrete columns, the vegetated flat roofs form a coherent whole with the architecture of the church The workshops opposite the cemetery allow to free the views towards the place when entering the village. Because of their varying requirements, they are easily adjustable thanks to the use of removable wooden elements The architecture adapts to its close environment and its function.

ULgLiège_Bovy_photo1.jpg

ULgLiège_Bovy_photo2.jpg

ULgLiège_Bovy_photo3.jpg

ULgLiège_Bovy_photo4.jpg

ULgLiège_Bovy_photo5.jpg

ULgLiège_Bovy_photo6.jpg

ULgLiège_Bovy_photo7.jpg

SCHUNCK cannot guarantee the correctness of content and expression. The participants themselves are responsible for their entries. The copyright of the projects underlies to the authors, any reproduction or use of the shown material is strictly forbidden.

Top